SMart 233still Το καλύτερο σύστημα απόσταξης ατμού αιθερίων ελαίων Bookmark and Share
Όλος ο αποστακτήρας , ο συμπυκνωτής και οι συνδέσεις είναι από ανοξείδωτο ατσάλι παρασκευής τροφίμων
Ο νέος ανοξείδωτος αποστακτήρας αιθερίων ελαίων σχεδιάστηκε από την αρχή για τις ανάγκες μεγάλου μεγέθους παραγωγής. Η μέθοδος κατασκευής του συστήματος στηρίζεται στον σχεδιασμό των κλασικών αποστακτήρων ατμού για να επιτυγχάνεται υψηλή απόδοση και αντοχή.

Όπως ο μικρός STart 33 λίτρων , δεν είναι απλώς ένας κάδος βραστού νερού και φυτών.Διατηρώντας τον αποστακτήρα ακριβώς στους 100 βαθμούς κελσίου κατά την διάρκεια της απόσταξης κατορθώνουμε να πάρουμε την μέγιστη ποιότητα και ποσότητα αιθέριου ελαίου και ανθόνερου. Για τις μεγάλες μονάδες απόσταξης αυτό δεν είναι συνήθως πρακτικό. Οι μεγάλοι αποστακτήρες ατμού τοποθετούνται εξωτερικά, για να ψύχονται οι επιφάνειές τους από τον αέρα , με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ποσότητα νερού εσωτερικά σε αυτές τις επιφάνειες . Το νερό που μένει στις επιφάνειες του αποστακτήρα σας κλέβει ποσότητα ανθόνερου, και η φυτομάζα που έρχεται σε επαφή με τις επιφάνειες αυτές δεν αποστάζεται καθόλου. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα ... να μονώσουμε τον αποστακτήρα είναι μια απάντηση, αλλά ανεβάζει το κοστολόγιο και φυσικά απορρίπτεται. Επίσης , στους μεγάλους αποστακτήρες νερού που χρησιμοποιούν γεννήτριες ατμού, μια συνεχής ισορροπία πίεσης και θερμοκρασίας του ατμού μέσα στον αποστακτήρα τα κάνει όλα πολύπλοκα.
Δώσαμε μια απατηλά έξυπνη λύση σε όλα αυτά... διατηρώντας τον κάδο με την φυτομάζα ξηρό και μονωμένο χωρίς να ενοχλούμαστε από πίεση και θερμοκρασία βάζοντας απλά όλο τον κάδο με την φυτομάζα μέσα στον αποστακτήρα που βράζει το νερό. Αντί να ρίχνουμε την φυτομάζα στο ίδιο δοχείο με αυτό που βράζει το νερό, φτιάξαμε ένα ξεχωριστό κάδο μέσα στον αποστακτήρα και μετά βάλαμε μέσα την φυτομάζα. Αυτό κάνει την διαφορά. Με τον τρόπο αυτό όλος ο κάδος είναι τριγυρισμένος εσωτερικά και εξωτερικά από 100 βαθμούς θερμοκρασία. Το σύστημα δουλεύει σωστά σε 100 βαθμούς θερμοκρασία και ο κάδος με την φυτομάζα παραμένει ξηρό επειδή δεν συμπυκνώνει νερό στις επιφάνειές του. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε την μέγιστη ποσότητα ανθόνερου σε μια απόσταξη, επειδή ο ατμός αντί να συμπυκνωθεί σε άλλα συστήματα γίνεται ανθόνερο. Το υλικό του φυτού σας δεν θα υπερθερμανθεί ούτε θα βραχεί, πάνω από όλα όμως τα αποσταγμένα έλαια και ανθόνερα θα είναι καλύτερης ποιότητας. Δεν υπάρχει ανάγκη μέτρησης της πίεσης και της θερμοκρασίας, επειδή η «ανοικτή στην ατμόσφαιρα» κατασκευή μας δεν συγκεντρώνει ποτέ πίεση ατμού στο σύστημα, κάνοντας την απόσταξη ασφαλή και βεβαιώνει ότι γίνεται στους 100 βαθμούς (στην επιφάνεια της θάλασσας) , ούτε ένα βαθμό περισσότερο.
'Όπως μια μικρή μπετονιέρα, όλος ο αποστακτήρας στρέφεται στην βάση του. Ισορροπεί θαυμάσια και η λαβή κλειδώματος μπορεί να περιστραφεί και να κλειδώσει σε κάθε θέση όταν φορτώνετε ή ξεφορτώνετε την φυτομάζα μετά την απόσταξη. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ανελκυστήρα η άλλο μηχανισμό ανέλκυσης για να γεμίσετε η να αδειάσετε το υλικό σας . Η δουλειά σας γίνεται εύκολα από ένα άτομο.
Υπάρχει αρκετός χώρος κάτω από τον εσωτερικό κάδο να γεμίσει περίπου 35 λίτρα νερό, που είναι η ποσότητα για να δουλέψει ο αποστακτήρας. Έχουμε προβλέψει μια βαλβίδα ροής μέσα στον βραστήρα, που προμηθεύει με νερό κατά την διάρκεια της εργασίας, διατηρώντας την στάθμη σταθερή για όσο χρόνο χρειάζεστε. Η βαλβίδα αυτή μπορεί να δουλέψει με νερό της βρύσης υπό πίεση ή με πρόσθετη δεξαμενή για χρήση αποσταγμένου νερού.
Ο σχεδιασμός του συμπυκνωτή βασίζεται στην ιδέα ενός συνηθισμένου μεγάλου ανοξείδωτου συμπυκνωτή.Αρκετά διαφορετικός από τους συνηθισμένους συμπυκνωτές της αγοράς, ο απλός κάθετος αποστακτήρας μας δουλεύει ως εξής: Ο ατμός και τα αιθέρια έλαια εξατμίζονται προς τα πάνω μέσα από τον κεντρικό σωλήνα και βγαίνουν μέσα από την κορυφή του δοχείου του συμπυκνωτή. Από εκεί οι ατμοί πιέζονται προς τα κάτω για να αντιμετωπίσουν την παγωμένη σπείρα, συμπυκνώνονται και στάζουν κάτω στον σωλήνα εξόδου. Η παγωμένη σπείρα λειτουργεί "μέσα-έξω"... το παγωμένο νερό τρέχει μέσα στην σπείρα και ο αποσταγμένος ατμός βρίσκεται εξωτερικά της σπείρας. Το αποτέλεσμα έχει πολλά πλεονεκτήματα
Ο συμπυκνωτής δεν περιορίζει τον ατμό, αφού παράγει μηδενική πίεση, ώστε όλα λειτουργούν σε ατμοσφαιρική πίεση(αυτό διατηρεί την θερμοκρασία σταθερή στους 100 βαθμούς )
Η επιφάνεια του σωλήνα είναι καλύτερη εξωτερικά από ότι εσωτερικά. Όταν η ροή του νερού γίνεται μέσα στον παγωμένο σωλήνα και ο ατμός ρέει στο εξωτερικό του, η μέγιστη παγωμένη επιφάνεια είναι διαθέσιμη στον ατμό. Αυτό συν το γεγονός των επτά περίπου μέτρων παγωμένου σωλήνα έχει σαν αποτέλεσμα έναν εκπληκτικά αποτελεσματικό συμπυκνωτή που είναι φυσικά μικρότερος σε μέγεθος από οποιονδήποτε άλλο συγκρινόμενο σύστημα.
Ο καθαρισμός του συμπυκνωτή είναι πανεύκολος. Οι άλλοι συμπυκνωτές είναι ενωμένοι σφιχτά η σφραγισμένοι και δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα. Επειδή το σύστημά μας λειτουργεί χωρίς πίεση δεν υπάρχει λόγος να είναι σφραγισμένος ο συμπυκνωτής. Έτσι μια απλή ολίσθηση του εξωτερικού κελύφους και ώθηση προς τα πάνω το ανοίγετε. Το εσωτερικό του αποκαλύπτεται για να το καθαρίσετε σε κάθε σημείο που άγγιξε η απόσταξη.(πράγμα που δεν θα μπορούσατε να κάνετε αν ο ατμός περνούσε μέσα στην σπείρα όπως στους υπόλοιπους αποστακτήρες). Δεν χρειάζεται πια να δίνετε σκέτο ατμό στο σύστημα πιστεύοντας ότι θα καθαρίσει.

Δέκτης (receiver)

Τέλειος διαχωρισμός
Ο δέκτης έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το μικρό μοντέλο εκτός από την χωρητικότητα
(1 λίτρο) . με αποτέλεσμα το αιθέριο έλαιο με το ανθόνερο να διαχωρίζονται αυτόματα. Το έλαιο συγκεντρώνεται μέσα στον δέκτη και επιπλέει στην κορυφή του ανθόνερου ενώ το ανθόνερο ρέει συνεχώς από την πλάγια έξοδο.
Εύκολο στην σύνδεση
Ο συμπυκνωτής, ο δέκτης και ο σωλήνας εξόδου έχουν σφαιρικές γυάλινες υποδοχές, για απλή σύνδεση χωρίς πιθανότητα σπασίματος εξαιτίας πολυπλοκότητας.

Πως λειτουργεί
Από την έναρξη λειτουργίας του καυστήρα χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να παραχθούν 10 λίτρα ανθόνερου και όσο αιθέριο έλαιο περιέχεται στο φυτό. Χρησιμοποιεί περίπου 10 λίτρα προπανίου και μην εκπλήσσεσθε, μόνο 10 λίτρα νερού. Ο αποστακτήρας απαιτεί 20 λίτρα νερό για να λειτουργήσει και διατηρεί την ποσότητα του νερού αυτόματα από ένα σύστημα ροής.
Δείτε τον μικρό
αποστακτήρας αιθερίων ελαίων

STart33still

233distiller
SMart 233still
Tιμη 18.000EUR
233distillercan
233distiller
233distillerdump
distiller233conenser
distiller233receiver
receiver233distiller
receiver233distiller
receiver3distiller
33ltdistiller
Μονάδα απόσταξης με ηλεκτρισμό
Για απόσταξη σε εσωτερικό χώρο ή επειδή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υγραέριο, διαθέτουμε έκδοση με ηλεκτρισμό. Η ηλεκτρική έκδοση του συστήματος απαιτεί 70 amp στα 240 volts.
Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει επιλογή μεταξύ υψηλής (high), χαμηλής (low) και διακοπής (off) ενέργειας. Η υψηλή θέση χρησιμοποιείται για γρήγορες αποστάξεις και καταναλώνει περίπου 15 KW ηλεκτρικό ρεύμα. Η χαμηλή θέση καταναλώνει περίπου 10KW και επιλέγεται για αργή απόσταξη, όταν το αιθέριο χρειάζεται ώρα για να σχηματιστεί ή σε πολύ ζεστές ημέρες με υψηλή θερμοκρασία. Το σύστημα παρέχει 4μετρο καλώδιο μετρητή με γυμνό τελείωμα και προμηθεύεστε μόνοι την σύνδεση που χρειάζεστε για την παροχή σας. Bookmark and Share
Τι παρέχεται με το σύστημα;
Ολόκληρος ο αποστακτήρας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες
Ο αποστακτήρας, ο συμπυκνωτής, η βάση, ο διαχωριστής, σωλήνες νερού κλπ
Καυστήρας υγραερίου με σωλήνα και ρυθμιστή ( πρέπει να προμηθευτείτε μόνοι σας την μπουκάλα υγραερίου)
Όλα τα γυάλινα και μηχανικά μέρη όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.
Δύο pyrex δοχεία διαχωρισμού, 500mL & 1000mL
Όλα τα αναγκαία εργαλεία και οι σωλήνες για να λειτουργήσει.
Τι Χρειάζεστε:
Έναν εξωτερικό χώρο η καλά αεριζόμενο για να λειτουργήσει ο αποστακτήρας σε πάτωμα ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!! Ο καυστήρας υγραερίου είναι εξωτερικής χρήσης αποκλειστικά και δεν συνίσταται η εσωτερική χρήση του σε γκαράζ ή σπίτι. Σημειώστε ότι ο καυστήρας υπερθερμαίνεται και μπορεί να κάψει μια ξύλινη ή εύφλεκτη επιφάνεια.
Συνίσταται η κατασκευή ενός υπόστεγου με οροφή και ανοικτούς τοίχους 4-5 μέτρων για προστασία από τον αέρα, όμως μην ξεχνάτε τον εξαερισμό. Το πάτωμα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, ελαφρώς κατηφορικό (όταν αδειάζετε την φυτομάζα από την μονάδα, πρέπει να αδειάσετε περίπου και 10 λίτρα νερό).
Η πηγή υγραερίου
Ο αποστακτήρας χρειάζεται προπάνιο 10-30 PSI. Παρέχεται ρυθμιστής και μετρητής αλλά πρέπει να προμηθευτείτε μόνοι σας την μπουκάλα προπανίου. Καταναλώνει 10 περίπου λίτρα προπανίου κάθε φορά και το ποσοστό χρήσης είναι τέτοιο που μια μπουκάλα 13 λίτρων ίσως «παγώσει» το σύστημα. Συνίσταται μια μπουκάλα μεγαλύτερη(45 λίτρων)
Οι μονάδες με ηλεκτρισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς αλλά με καλό εξαερισμό χώρους και δεν χρειάζεται να στηρίζονται σε μη εύφλεκτες επιφάνειες επειδή δεν θερμαίνονται πάνω από 100 βαθμούς κελσίου.
Η ηλεκτρική εκδοχή κοστίζει πρόσθετα 950ευρώ
Λάστιχα κήπου για το νερό του συμπυκνωτή, φυτομάζα, φιάλη προπανίου.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ είναι 14 - 16 εβδομάδες (4 μήνες)
email
electric233distiller
electric233distiller
diatiller233control
.
Δείτε απόσταξη δενδρολίβανου
Distillation
video
ΑΡΘΡΑ & ΘΕΜΑΤΑ
233still Bookmark and Share
 
Δείτε βίντεο στο youtube sponsored by DID:
https://www.youtube.com/user/MrDonkeyisland/videos
Ελάτε να γίνουμε φίλοι στο Facebook
και κερδίστε χρήματα από τις προσφορές μας.

distillation place
 
Buying options
Conditions of Use
Payment options
privacy notice
Shopping & Returns
ΗΟΜΕ CONTACT ARTICLES PRODUCTS CISTUS DISTILLATION
SMart 233still
Tιμη 18.000EUR


233still Bookmark and Share
SMart 233still
Tιμη 18.000EUR
Δείτε τον μικρό STart33still


33ltdistiller
 
Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας με εμειλ για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του αποστακτήρα που σας ταιριάζει.
Δείτε τον μικρό αποστακτήρα Bookmark and Share
.