carrier
carrier
 
Αιθέρια έλαια και Θεραπεία
ελληνικά αιθέρια έλαια
Τι είναι τα φυτικά έλαια βάσης ; Bookmark and Share
Ένα έλαιο βάση είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από τα λιπαρά συστατικά των φυτών, συνήθως από τους σπόρους, τους πυρήνες ή τους καρπούς.
Όταν εφαρμόζονται στο δέρμα τα αδιάλυτα, αιθέρια έλαια, absolutes, CO2s και άλλες συγκεντρωμένες αρωματικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά άτομα. Τα έλαια βάσης χρησιμοποιούνται για να αραιώσουν τα αιθέρια έλαια πριν από την εφαρμογή. Αποθέτουν το αιθέριο έλαιο επάνω στο δέρμα.
Κάθε έλαιο βάσης προσφέρει έναν διαφορετικό συνδυασμό θεραπευτικών ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών. Η επιλογή του ελαίου βάσης εξαρτάται από το θεραπευτικό όφελος που επιδιώκεται.
Οι φυτικές λοσιόν, οι κρέμες, τα έλαια σώματος, τα έλαια μπάνιου, και άλλα προϊόντα ενυδάτωσης και φροντίδας του δέρματος γίνονται επίσης χρησιμοποιώντας τα φυτικά έλαια εμποτισμού. Από ένα απλό μίγμα αιθερίου ελαίου/ελαίου βάσης σε μια πιό σύνθετη φυσική λοσιόν, η επιλογή του ελαίου βάσης έχει σημασία για τις θεραπευτικές ιδιότητες, το χρώμα, το άρωμα και τη ζωή του τελικού προϊόντος σας.
Το Άρωμα των ελαίων βάσης
Μερικά έλαια είναι χωρίς άρωμα, αλλά κατά γενική ομολογία, τα περισσότερα έχουν ένα ελαφρά γλυκό, άρωμα καρυδιού. Εάν δοκιμάσετε τυχαία ένα έλαιο βάσης που έχει ένα ισχυρό, πικρό άρωμα, είναι ένδειξη ότι έχει αλλοιωθεί.
Αποθήκευση των ελαίων βάσης
Όσοι φυλάσσουν τα φυτικά έλαια βάσης για μακροχρόνια διάρκεια, πρέπει να τα να τα μεταγγίσουν σε σκοτεινά μπουκάλια γυαλιού με στενούς λαιμούς , και να τα αποθηκεύουν σε μια δροσερή, σκοτεινή θέση. Τα κεχριμπαρένια γυάλινα μπουκάλια η τα μπλε κοβαλτίου είναι ιδανικά. Όταν αγοράζετε τα έλαια βάσης , ο προμηθευτής μπορεί να ταέχει συσκευάσει σε ένα πλαστικό μπουκάλι . Αυτό δεν σημαίνει ότι το έλαιο είναι κατώτερο. Συχνά οι προμηθευτές χρησιμοποιούν τα πλαστικά μπουκάλια για να κερδίσουν έξοδα συσκευασίας και αποστολής και επειδή πολλοί πελάτες καταναλώνουν τα έλαια αμέσως μετά από την αγορά. Αντίθετα με τα αιθέρια έλαια που πρέπει πάντα να αποθηκεύονται σε γυαλί (το αιθέριο έλαιο διαλύει το πλαστικό), το φυτικό έλαιο βάσης αποθηκεύεται σε πλαστικό.
Το περισσότερα φυτικά έλαια αποθηκεύονται στο ψυγείο, και αυτό βοηθά στο να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ευαίσθητων φυτικών ελαίων όπως το έλαιο σπόρου μποράγκο. Το έλαιο αβοκάντο, εντούτοις, δεν πρέπει να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Τα έλαια που αποθηκεύονται στο ψυγείο μπορούν να στερεοποιηθούν ή να θολώσουν και θα χρειαστούν χρόνο να επιστρέψουν στη θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.
Φυτικά βούτυρα και άλλα συστατικά ως έλαια βάσης & εμποτισμού
Τα φυτικά βούτυρα δεν είναι έλαια βάσης αλλά οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών βουτύρων όπως το βούτυρο κακάου και το Sheabutter αφορούν τα λιπίδιά τους που είναι κατάλληλα για τη χρήση στην αρωματοθεραπεία.
Τα φυτικά βούτυρα είναι παρόμοια με τα φυτικά έλαια αλλά είναι στερεά στη θερμοκρασία δωματίου. Τα φυτικά βούτυρα υποβάλλονται σε επεξεργασία από μια ευρεία ποικιλία των μεθόδων, έτσι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελεγχθεί η μέθοδος εξαγωγής κατά την αγορά τους. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τα βούτυρα που είναι πιεσμένα σε ψύξη
Παραδείγματα φυτικών ελαίων βάσης που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία
Λάδι Αμαμελίδας Hamamelis virginiana
Ιστορικά η αμαμελίδα έχει χρησιμοποιηθεί από τους αυτόχθονες Ινδιάνους της Αμερικής για τη θεραπεία πληγών, τους μώλωπες και άλλα δερματικά προβλήματα όπως λοιμώξεις, και κνησμούς
Περισσότερα
Γλυκό Αμυγδαλέλαιο - Sweet Almond Oil Prunus amygdalus var. dulcus
Πρόκειται για ένα προσιτό για κάθε χρήση έλαιο βάσης που κρατάει την λιπαρότητά του κατά την διάρκεια του μασάζ..
περισσότερα
Βερυκοκέλαιο - Apricot Kernel Oil Prunus armeniaca
Η ημι-ελαιούχος σύσταση του ελαίου πυρήνων βερίκοκων το κάνει μια καλή επιλογή για τη χρήση στα μίγματα μασάζ και ελαίου μασάζ.. Μοιάζει κάπως με το γλυκό αμυγδαλέλαιο στις ιδιότητες και τη σύστασή του.
περισσότερα
Ελαιο Αβοκάντο - Avocado Oil Persea americana
Το έλαιο αβοκάντο είναι ένα διατροφικό έλαιο για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο αβοκάντο λέγεται ότι είναι πλούσιο σε αιθέρια και μεταλλικά ιχνοστοιχεία καθώς επίσης και βιταμίνης Α . Οι ιδιότητες και η σύστασή του το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για την φροντίδα των μαλλιών. Λόγω του αρώματος και της λιπαρότητάς του, το έλαιο αβοκάντο χρησιμοποιείται σε χαμηλή αναλογία (αραιώνεται με άλλα φυτικά έλαια) στα μίγματα ελαίων μασάζ και τις συνταγές καλυντικών.
περισσότερα
Έλαιο Μποράνγκο - Borage Seed Oil Borago officinalis
Το έλαιο από σπόρους μποράγκο έχει χρησιμοποιηθεί στην αρωματοθεραπεία και φυσική φροντίδα δέρματος για να βοηθήσει σε προβλήματα του δέρματος συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος.Το έλαιο σπόρων μποράγκο είναι ακριβό και συνδυάζεται συνήθως σε μια μικρή (συχνά 10%) διάλυση με άλλα έλαια βάσης. Από τη φύση τους, τα αιθέρια λιπαρά οξέα καταστρέφονται γρήγορα. Το έλαιο σπόρων μποράγκο, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Έλαιο Καρύδας - Fractionated Coconut Oil
Το έλαιο καρύδας, είναι ένα ιδιαίτερα σταθερό, χωρίς άρωμα και άχρωμ ολάδι που μπορεί να είναι ευεργετικό όταν χρειάζεστε πραγματικά έναν ελαφρύ, διαπεραστικό έλαιο ή ένα έλαιο που έχει διάρκεια ζωής. Η φτηνή τιμή του και η ζωή του προϊόντος στο ράφι το κάνουν ένα καλό έλαιο που ξεχωρίζει από τα άλλα.
Σταφυλοκουκουτσέλαιο - Grapeseed Oil Vitus vinifera
Το έλαιο από σπόρους σταφυλιού ψυχρής πίεσης από συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών συμπεριλαμβανομένων chardonnay και Riesling είναι προσιτό στη τιμή του. Γενικά, το σταφυλέλαιο εξάγεται με διαλύτες . Να ελέγχετε τη μέθοδο εξαγωγής για το έλαιο που αγοράζετε.Το σταφυλέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως στην αρωματοθεραπεία δεδομένου ότι είναι ένα λάδι για όλες τις χρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία εφαρμογών που κυμαίνονται από το μασάζ ως τη φροντίδα του δέρματος. Από μια διατροφική σκοπιά, η πιό αξιοσημείωτη πτυχή του σταφυλελαίου είναι η ύπαρξη του λινελαϊκού οξέος. . Το σταφυλέλαιο, εντούτοις, έχει μια σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής .
περισσότερα
Φουντουκέλαιο - Hazelnut Oil Corylus avellana
Τα φουντούκια μερικές φορές εσφαλμένα καλούνται λεπτοκάρυα. Αν και παρόμοια στην εμφάνιση, τα λεπτοκάρυα είναι ελαφρώς μακρύτερα στη μορφή.Το έλαιο φουντουκιών διαπερνά καλά το δέρμα και λέγεται ότι είναι μια καλή επιλογή για εκείνους με πιό λιπαρό δέρμα. Είναι ένα καλό για κάθε χρήση έλαιο που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τη φροντίδα του δέρματος ως το μασάζ.
Έλαιο Jojoba - Simmondsia chinensis
Το φυτικό έλαιο Jojoba είναι ένα κερί. Είναι ιδιαίτερα σταθερό με μια μακριά διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι. Αναφέρεται σαν φυσικό αντιφλεγμονώδες και είναι μια καλή επιλογή για τη χρήση στο μασάζ και στο δέρμα. . Η σύνθεσή του είναι παρόμοια με αυτήν του φυσικού ελαίου του δέρματος . Το φυτικό έλαιο Jojoba είναι μια καλή επιλογή για χρήση σε εκείνους που έχουν το λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή.
περισσότερα
Ελαιόλαδο - Olive Oil Olea europaea
Το βαρύ ιξώδες του ελαιολάδου, η ελαιούχα σύσταση και το άρωμα του το καθιστούν λιγότερο προτιμημένο από άλλα έλαια για τη φροντίδα του δέρματος και τις εφαρμογές στην αρωματοθεραπεία. Εάν δεν χρησιμοποιηθεί προσεκτικά ή χρησιμοποιηθεί σε μια μικρή διάλυση με ένα άλλο έλαιο βάσης μπορεί να υπερκαλύψει ένα μίγμα.Κατά την αγορά του ελαιολάδου, να είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε ένα ψυχρής πίεσης παρθένο ελαιόλαδο.
Έλαιο φυστικιών - Peanut Oil Arachis hypogeae
Το έλαιο φυστικιών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα που έχει μια αλλεργία στα φυστίκια. Λόγω της λιπαρότητάς του, λέγεται ότι είναι μια καλή επιλογή για το ανάμειξη στα μίγματα μασάζ. Έχει αναφερθεί ότι είναι ευεργετικό λάδι για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.
περισσότερα
Έλαιο σπόρων Ροδιών - Pomegranate Seed Oil Punica granatum
Το έλαιο σπόρων ροδιών είναι απίστευτα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά λόγω της περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες. Επίσης λέγεται για να ενεργεί ως αντιφλεγμονώδες. Είναι μια καλή επιλογή για τη χρήση στο ξηρό ,το ερεθισμένο και το γερασμένο δέρμα. Οι μελέτες προφανώς έχουν καταδείξει ότι το έλαιο σπόρου ροδιών μπορεί να προσφέρει προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.
Έλαιο καρπών τριαντάφυλλων - Rose Hip Oil Rosa mosqueta
Το έλαιο καρπών τριαντάφυλλων είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, δηλαδή άλφα λινολενικό οξύ, και λέγεται ότι είναι άριστο σε αρκετά προβλήματα του δέρματος. Είναι ακριβό και συνδυάζεται συνήθως σε μια μικρή (συχνά 10%) διάλυση με άλλα έλαια βάσης . Παρά το ότι οι καρποί από τα τριαντάφυλλα είναι μια φυσική πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C (μια υδροδιαλυτή βιταμίνη) και βιταμίνης Ε (λιποδιαλυτό), το ίδιο το λάδι δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Σουσαμέλαιο - Sesame Seed Oil Sesamum indicum
Το έλαιο σπόρων σουσαμιού είναι μια καλή επιλογή για το μασάζ. Πρέπει να συνδυαστεί σωστά με άλλα έλαια βάσης Διαφορετικά, μπορεί να εξουδετερώσει ένα μίγμα.
περισσότερα
Ηλιέλαιο - Sunflower Oil Helianthus annuus
Το ηλιέλαιο θεωρείται ένα προσιτό για κάθε χρήση έλαιο βάσης Κατά την επιλογή του ηλιέλαιου, προσπαθήστε να πάρετε το ανεπεξέργαστο έλαιο.Μια υψηλή έκδοση ελαϊκού οξέος του ηλιέλαιου παράγεται από την συγκομιδή των σπόρων του ηλίανθων που αυξάνονται για να παραγάγουν υψηλότερες αναλογίες ελαϊκού οξέος.
Έλαιο σπόρου καρπουζιών -Watermelon Seed Oil Citrullus vulgaris
Το έλαιο σπόρου καρπουζιών είναι ένα πολύ διατροφικό λάδι με καλή απορρόφηση. Είναι μια καλή επιλογή για χρήση στο λιπαρό δέρμα αλλά μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε όλους τους τύπους δερμάτων. Το ιξώδες, ήπιο άρωμα και η μεγάλης διάρκειας ζωή του προϊόντος στο ράφι το κάνουν ένα καλό για κάθε χρήση έλαιο βάσης στην αρωματοθεραπεί . Άλλα παχύτερα έλαια και τα έλαια με τις πιό σύντομη διάρκεια ζωής μπορούν να συνδυαστούν με το έλαιο σπόρου καρπουζιών για να εμπλουτίσουν τη σύσταση και το άρωμά και να μεγαλώσουν την διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι.
Νυχτολούλουδο - Evening Primrose Oil Oenothera biennis
Το φυτικό έλαιο Νυχτολούλουδου είναι ένα πολύτιμο λάδι στην φροντίδα του δέρματος για την αξιοσημείωτη ουσιαστική περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, που αποτελείται πρώτιστα από το λινολενικό οξύ ωμέγα-6 EFAs και το λινολενικό οξύ γάμμαΤο νυχτολούλουδο χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και φυσικά στην φροντίδα του δέρματος για να βοηθήσει πολλά προβλήματα του δέρματος συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος.Το Νυχτολούλουδο είναι ακριβό και συνδυάζεται συνήθως σε μια μικρή (συχνά 10%) διάλυση με άλλα έλαια βάσης . Από τη φύση τους, τα αιθέρια λιπαρά οξέα καταστρέφονται γρήγορα. Έχει μικρή διάρκεια ζωής.
περισσότερα
Ελληνικά αιθέρια έλαια
Περισσότερα για την αρωματοθεραπεία
Αιθέρια έλαια και Θεραπεία
email
Συγγράματα - σταθμοί στη σύγχρονη Αρωματοθεραπεία
1937. Gattefosse: Aromatherapie: Les Huiles Essentielles Hormones Vegetales
1964. Jean Valent: Aromatherapie
1976. Robert Tisserand: TheArt of Aromatherapy
1979. Paul Belaiche: Traite de Phytotherapie et d' Aromatherapie
1983. Henri Viaud: Huilles Essentieles-Hydrolats: Distillation,Qualite,ControledelaPurete,Indications Majeures
1990. Pierre Franchomme & Daniel Penoel: L' Aromatherapie exactement
XΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ
XΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ
Δείτε απόσταξη δενδρολίβανου
JL
video
ΑΡΘΡΑ & ΘΕΜΑΤΑ
etheria spot
Λάδι Αλόης Aloe vera oil

Το λάδι που εξάγεται από το φυτό της Aloe Vera θεωρείται ότι είναιεξαιρετικό αναζωογονητκό του δέρματος. Εξασφαλίζει την γρήγορη επούλωση των πληγών και είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό στη θεραπεία των εγκαυμάτων. Επιπλέον, είναι πολύ ευεργετικό στη θεραπεία της Αρθρίτιδας.
distillation place
 
Buying options
Conditions of Use
Payment options
privacy notice
Shopping & Returns
ΗΟΜΕ CONTACT ARTICLES PRODUCTS CISTUS DISTILLATION
περισσότερα
Το Φοινικέλαιο έχει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες στο δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή προιόντων φροντίδας του δέρματος.
περισσότερα